mandag 9. juli 2012

Aktiv søndag

Sted: Sauholmen
Dato: 08.07.12
Temperatur: 16 grader
Sikt: 3 meter (klarere under ca 7 meter)
Dykkere: Kasper og Fredrik

Nok en gang ville tilfeldighetene det slik at det ble vannkjenning. Min mye deiligere halvdel ble lurt med på kajakktur med SnorkelHekkel sin bedre halvdel. Vi to dårlige halvdelene var stuck med barn og ble beordret som følgebåt til Sauholmen. Der møtte selveste Mr. Sauholmen himself, Gylta. Da vi skulle tømme båten for unger og stæsj, dukket det jammen opp både harpun, maske føtter og drakt. Til og med litt bly hadde sneket seg med.

Sprekken til Gylta er allerede omtalt. Jeg var der jeg også, men så ikke veldig mye mer enn en stor berggylte, som klok av skade stakk på dypet, og en del småfisker av type torsk eller deromkring. Men med masse unger som formelig maste etter fisk og noen voksne som hadde hørt alle våre røverhistorier om fisken vi kunne tatt, var jeg pent nødt til å finne noe. Til slutt kom jeg over en sværing som kjempe seg mot fjellveggen. Den måtte til pers og ligger renset og filtert i frysern klar for å bli suppe.

Gledelig var det at Junior tok sparkesykkelen innom øya, og han var ikke sen om å få på seg drakt og blyblete. Vi utforsket den andre siden og kom over masse liv, til tross for at vi plutselig ble vinket i land for hjemreisen. To slukøra SnorkelPikker måtte bli landkrabber.


Det skal nevnes at Ludvig satte standarden og møtte oss med sin selvfiskede torsk da vi ankom holmen. Det br også nevnes at de som ikke var i vannet med maske heller ikke lå på latsiden. Her var det kajakkpadling, SUP, windsurfing og strandliv på plakaten. En særdeles aktiv søndag, der værgudene nok en gang forbarmet seg over Son. For mens det øste ned i Oslo, koste vi oss i solen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar