lørdag 7. juli 2012

Var det noen som sa...

...sommer?

Sted: Sprekken på Sauholem
Dato: 04.07.12
Temperatur: 16 grader
Sikt: 3-4 meter (krystallklart under ca 5 meter)
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Man har jo ikke akkurat vært bortskjemt med sommerværet, så da det for en gangs skyld ble fint, var det bare å skynde seg. Fredrik og hans medhjelpere hentet Ohaha, og NP med unger og besteforeldre ble plukket opp utenfor hotellet. Det ble en kort, men veldig fin, seilas over til Sauholmen.

Der etablerte vi leir, og skulle man sett på maken(!) -jammen hadde det ikke sneket seg med dykkerutstyr blant griller, pølser og ketchup. Fredrik var så inspirert av årstiden at han stilte i shorty(!). I og med at utstyret nå var blitt med, måtte vi jo ta et kort dykk.

Og for et dykk! Fredrik sleit litt med oppdriften, bly må nok til selvom man bare bruker shorty. Men det skal du ha for, dagens tøffeste! Jeg som både hadde bly og heldrakt, koste meg med krystallklart vann fra 5 meter og nedover. Sprekken på Sauholmen er fantastisk! Her var det fisk i massevis, vi snakker opp mot ca 20 fisk å se pr neddykk. Stim med 1/2-kilos torsk og masse Gylter. 2 greie Gylter ble tatt med opp og lagt på grillen.

Etterhvert som gyltene fikk seg noen minutter på grillen, lurte farmor på om vi ikke hadde noe krydder? Joda, sa Fredrik, og dro opp en "strandløk" rett ved siden av der han satt. Snakk om å være på lag med naturen!

En helt fantastisk ettermiddag og kveld på, under og ved sjøen ble avsluttet med minikonsert fra baugdekket på Ohaha, Malin, Sofie og Josefine sang for manskap og forbipasserende hele veien hjem til plassen oppe i elva. Vi koste oss glugg i hjel alle sammen, og neste gang det plutselig blir sommer er vi nok kjappe med å komme oss ut på, ved og under sjøen igjen.

....bilder fra turen kommer (forhåpentligvis)...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar