tirsdag 3. juli 2012

Skikkelig Opptur

Sted: Hvittingbukta
Dato: 03.07.12
Temperatur: 16 grader
Sikt: 3-4 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik


Etter en god periode med SnorkelTørke var det endelig klart for annen-hver-tirsdag igjen. SnorkelTaxi'n til Gylta ankom presis som vanlig og ungene ble strategisk plassert, langt utenfor vår rekkevidde.


Vi bestemte oss for å bruke Son Spa som startsted, men med SnorkelHekkel sin nær-døden-opplevelse i tankene, valgte vi å bruke båt de første meterene. Planen om Bevøykollen ble skrinlagt på grunn av litt formiddagsbris. Ikke fordi vi ikke klarer å håndtere litt sjø og vind, men fordi kaffen etterpå smaker bedre i stille farvann. Hvittingbukta fikk den tvilsomme æren av å huse oss. Et fantastisk sted å dykke. Bratt og brådypt. Vegger og hyller, dessverre ikke av typen vi verdsetter aller mest, men likevel fine fordeler.


Blant tang, vegger, sand og tare var det yrende liv. Vi observerte flatfisker, ørret, torsk, ål og våre kjærkomne gylter. Med tanke på vår kommende SnorkelSuppe, lot vi faktisk gyltene (og de andre fiskene) være. Rett og slett fordi vi mener en mann som SnorkelHekkel bør være med å sanke råvarer. For når det kommer til suppeservering høster mannen både lovord og penger rett i lomma.



Sikten var også av den hyggelige sorten. Vannet er ikke brunt, men det er en god del partikler, vi velger å kalle det alger, rett og slett fordi vi ikke vet hvordan en alge ser ut, men vi har hørt at det kan hemme sikten. 3-4 meter er likevel akseptabelt.



Dette er så vanvittig moro. Bare å slenge seg på, flyte med strømmen å fly ... lavt.
Stor takk til Knut og Christian Hallan for å la oss bruke den praktiske og raske båten. Det gjorde at vi rakk noen timer jobbing også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar