torsdag 26. juli 2012

Etterlengtet gjensyn ga festmåltid

Sted: Krokstrand
Dato: 24.07.12
Temperatur: 18 grader
Sikt: 3-4 meter
Dykkere: Jørgen og Fredrik

Det er lenge siden vi har hatt gleden av å ha med oss Kaptein Rødskjegg på tur, men da unger og hans bedre halvdel var borte på ferie, så mannen sitt snitt til komme seg i vannet, hente mat og invitere til festmåltid. Snakk om hyggelig gjensyn.




Det ble flere hyggelige gjensyn denne tirsdagen. Ikke bare med Jørgen, men han ville gjerne dykke et sted jeg kunne garantere fangst for mannen var fast bestemt på å frese fisk i panna, slik at flasken med Chardonnay i kjøleskapet fikk riktig selskap. Krokstrand er sikker som banken på det området.

Ikke lenge etter vi var vi i vannet lå de to første flate i fangstbåten og jammen ville ikke en gylte av det store slaget også være med. Rødskjegg fikk selv has på 3 flate og et skikkelig etegilde stod for døren. Det var forøvrig hans første fangster, men sikkert ikke de siste. Dette er jeg sikker på at ga såpass mersmak at mer bly kjøpes inn og annet nødvendig og unødvendig utstyr.


I tillegg til maten vi tok med hjem, ble det spottet sjøørret, ål, torsk, store gylter og mange, mange flate venner. Det ville ikke vært noe problem å fø en hel bataljon, men for to sultne og tørste ettermiddagsgutter holdt det lenge med det vi hadde sanket.

Maten ble filetert, rullet i mel og krydder og frest i panna. I kjent ungkarsstil var kjøleskapet kun utstyrt med nødvendig tilbehør, altså vin og vi fant kun en skalk i brødskuffen. Denne ble som ny etter en liten tur risteren og maten smakte rett og slett vannvittig godt.

Nok en herlig tur i Oslofjorden var unnagjort og tross mye nedbør og en del ruskevær i det siste, var ikke sikten så ille som fryktet, i alle fall ikke inne på grunna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar