lørdag 27. oktober 2012

I mørket er alle fisker grå

Sted: Krokstrand
Dato: 26. Oktober
Temperatur: 6 grader
Sikt: 7 meter ... med lys
Dykkere: Nils Petter, Yngve og Fredrik

SnorkelPikkene har lenge både hyllet og forbannet høsten/vinteren. Hyllet den fordi fisken kommer opp og sikten blir vanvittig bra. Forbannet den for dens korte dager. Det blir mørkt før man rekker et skikkelig dykk. En kveld jeg satt å så på Marchlands og var forbannet over at jeg ikke fikk vært i vannet, kom jeg til å tenke på Karla. Karla Kuban, som har skrevet boken med samme navn, Marchlands. For å sitere Karla;
- Uten mørke finnes det ikke drømmer.


Med ett ble kvelden mye lysere, Nils Petter og Yngve ble kontaktet og fredagens kveldsdykk ble planlagt. Som Konfucius en gang sa; - Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørket
Og når det er snakk om å tenne lys, er det få bedre en Yngyve og flomlyset hans. Utstyrt med flotte lykter tok vi turen til velkjente Krokstrand på jakt etter mørket.

Vi fant vann, mørke, masse liv og masse fisk. Og jammen er det ikke sant. I mørket er alle fisker grå, men så fort lyset kom på dem var det et fantastisk skue. Her ble alt fra flere kilos sjø-ørret, via mellomstore torsk til de velkjente smålyrene observert. Et par av de mellomstore fiskene fant veien til matfatet og vi slapp unna fredagstacoen denne gang.

Dette var rett og slett ubeskrivelig moro, til tross for at både tær og fingre måtte tines ut av våtsokker og hansker. 1,5 time i vannet ble faktisk litt kjølig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar