onsdag 2. januar 2013

Kåringer 2012

Det er som med Kari som det er med Ola Nordmann. Vi liker Kåre. Derfor kjører vi på med kåringer for året som nettopp har passert. Og for et år. Ikke bare ble Soon Fridykkerklubb sparket på sjøen, men vi fikk flust av nye SnorkelPiker, poder og pikker. Og for en aktivitet vi har hatt. Båter har kommet, motorer har kommet og vi har vært under overflaten både når det er varmt og kaldt, ja såpass kaldt at en fint kunne skåret isblokker og sendt til Europa, slik de gjorde i gamle dager.



Oppsummering
Det er loggført 117 dykk, de aller, aller fleste i Oslofjorden. 233 totalt om man teller  alle dykkere. Tempraturene har svingt fra -1 (Årets kjøligste) til 22 grader (Forsinket sydenrapport). De aller fleste dykkene er utført med to eller flere i vannet, dog er det noen gylter og flyndrer som holder på alene fra tid til annen. Den største samlingen fridykkere vi har hatt (sett bort fra treningene til Soon Fridykkerklubb der vi har vært på 20 stk på det meste) er 5 stk (Juletrefest)
Det har blitt utført 9,75 dykk i måneden med flest i september, hele 16 stk. Her kan mye settes på kontoen for feriedykk. Sikten har variert mye. I 2012 så det ut til at januar var spesielt bra og likeså mars og april. Men det beste ble jubileumsdykket i oktober (Jubileum i 100).
Det ble sanket 68 kg med fersk fisk, der den største var en slettvar fra Hulvika.   


Årets SnorkelPike
Sofie dro knepent i land årets SnorkelPike. Fjorårsvinner Linda var sunket i jorden i stedenfor vannet og kampen stod mellom venninnene Josefine og Sofie. Sofie tok tittelen et dykk foran Josefine, mens overraskelsen "Farmor" fulgte på en flott tredjeplass.


 Årets SnorkelPode
Kasper hadde en oppsving i sommer og hang med de store gutta ved flere anledninger. Det ble notert 10 dykk på SnorkelPoden. Ludvig fulgte opp med en herlig andreplass, godt i spedd flere hopp fra femmer'n, mens Oscar hanket inn bronsen.

Årets SnorkelPikk
Nils Petter hadde en forrykende start med 5 dykk den første uka i Januar. Han fortsatte i et forrykende tempo og kunne til slutt signere sitt dykk nummer 82 på lille julaften. Tittelen årets SnorkelPikk var aldri truet og legger vi til hans bidrag på alle samlinger og tilstelninger i regi av Soon Fridykkerklubb er det en særs fortjent utmerkelse han drar i land.
- Det beste med de 82 dykkene er at jeg synes jeg sjeldent har dykket alene, og at vi har fått med oss nye pikker (Yngve, Niclas og Burney).


På andreplass fulgte Fredrik med 75 dykk og Rune hentet hjem bronsen med 12 dykk.

Årets SnorkelJeger
Fredrik dro i land den gjeve jeger tittelen. Kanskje ble han reddet av brunt vann, da Nils Petter ble forhindret fra å ta en siste innspurt frem mot 2013. Både lillenyttårsaften og nyttårsaften var gylta iført den karakteristiske SnorkelJeger drakta, men ble møtt med dritt fra ende til annen. Altså vant Flyndra med i overkant av 5 kilo. Nevnte kar fanget også den største flate og den største torsken.

Nummer to ble som nevnt Gylta, som dro i land den største Gylta og den største lyren. På 3. plass kom Andreas som med sine 6 dykk hadde det sterkeste kilosnittet.

Årets SnorkelNykommer
Her er det noen som bør nevnes. Niclas, Torsken, Skärström hadde 11 loggførte dykk (men det ryktes om at han har vært adskillig oftere i vannet enn som så), mens Bjørn Erik, Blåvann, Olsen kom sterkt når vannnet ble kaldt og alt utstyret var på plass. Yngve, Kveita, Ellingsen på sin side var med sterkt de gangene han kunne og har i tillegg vist gode intensjoner og holdninger. Nattdykk har han også vært med på.

På bakgrunn av antall dykk og kanskje også det faktum at mannen, som bestemte seg for at dette er kult, like godt begynte å importere sitt eget merke (Esclapez) utser vi Torsken som årets nykommer.


2 kommentarer:

  1. For et SnorkelÅr!! Målet for i år får bli å ihvertfall ikke dykke mindre enn i fjor! Og det største ønsket -en SnorkelTur over flere dager på f.eks. vestlandet...
    DYKKES!

    SvarSlett
  2. Vi klarte bare deler av målet. SnorkelTur over flere dager gikk i boks, dog ikke på vestlandet. Det ble Smøgen, som ikke var helt borte det heller :-) Men flere dykk ble det ikke :-( Noen hadde fremgang, de fleste hadde tilbakegang, deriblant de to ivrigste.

    SvarSlett