onsdag 30. januar 2013

Spasertur i vannet

Sted: Sauholmen
Dato: 29. januar
Temperatur: 0-2 grader
Sikt: 5 meter +/-
Dykker: Nils Petter og Fredrik

Planen om å spasere til Sauholmen og dykke på skjærene på andre siden fikk seg en real knekk allerede fra morgenen. Isen var borte. Vi fant likevel nok is til at vi anså det som verdt et forsøk. Forsøket endte raskt i vannet, da isen var som barnas deilige slush på sommeren.

Derfor valgte vi å ha fokus på å finne nøyaktig posisjon på stokkankeret vi fant i fjor. Mens konferanse gjestene på hotellet rev seg i håret da de innså at vi skulle i vannet på denne tiden, fikk vi på oss både det ene og det andre. Selv droppet jeg det tredje denne gangen ... med hell. Jeg droppet altså to par sokker, fikk bedre plass i svømmefoten og holdt varmen bedre enn tidligere i vinter.

Det tok ikke lange tiden før vi fant ankeret. Gylta ble beordret ned som bakgrunnsmodell og kamera ble fyrt en gang eller to. Ankeret var foreviget, men det var noe som skurret for både Gylta og Flyndra. Vi ga ikke uttrykk for det før vi fant det ankeret vi egentlig lette etter. Ny runde ned og ankeret som ligger på ca 7 meter  ble avbildet, igjen med en strøken gylte i bakgrunnen. Nå VET vi hvor ankeret ligger. Og det ligger nok trygt en stund til.

Vi la oss på båten og fortsatte turen over til Sauholmen. Nå skulle vi se etter torsken, som vi ble tipset om av en lokal fisker. Vi får skylde på isen, eller den manglende isen eller kanskje den manglende strømmen, for det var ikke rare livet vi fant. En og annen eremitt og et par sjøstjerner. Ikke akkurat noe sette harpunen i.


Alt i alt ble det et dykk med flott sikt, kjedelig bunn og lite liv. Man skulle tro man ble lei, spesielt når det svir godt på både lepper, fingre og tær. Men neida. Begge tok seg strålende fornøyde opp på brygga og jammen hadde vi ikke lært noe i dag også. En frisk start på dagen kan lett forlenges med en time. Vi fant varmen mye fortere enn antatt med litt varmt vann i sokkene og hanskene og lett kappgang på bryggekanten. Vi kunne lett tatt en time til i vannet, men det for bli en annen annen-hver-tirsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar