søndag 12. mai 2013

Blåskjell til Blå-Kjell

Sted: Hvittingbukta
Dato: 11. mai
Temperatur: 9 grader
Sikt: 2-3 m
Dykker: Fredrik
Dykkerledere: Nils Petter, Ludvig, Josefine og Sofie

Denne lørdagen var jeg booket via CampSoon til å ta med en tysk familie på krabbefiske og blåskjell sanking og spising. Dermed så jeg mitt snitt til å kombinere business og pleasure. Allerede iført våt drakt bar turen med sharken direkte til Hvittingbukta. Blå-Kjell hadde fått nyss i at blåskjellene var stinne av for og skulle fore opp en skokk med jenter, dermed bestilte han noen kilo.

Med båten full av dykkerledere, også kalt husmødre, ble det et trygt og flott dykk. Sikten var grei, men overflaten var stappa av maneter. Ingen gylter å se denne gangen, men en 3-4 flate fikk være i fred og en nålefisk ble plukket til beskuing tidligere på dagen ved Sauholmen.



Bare det å være ute på sjøen er en berikelse. Når man gjør denne opplevelsen enda rikere med å utforske under vann og avrunder med vin på termos i båten på vei hjem, kan man beskrive ettermiddagen som nesten fulkommen. Elgbiffen med tilhørende Zlatan Plavac Grand Cru gjorde den helt fullkommen ... rent bortsett fra at jeg sovnet på sofaen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar