mandag 27. mai 2013

Langt fra Lange

Sted: Oven
Dato: 26. mai
Temperatur: 12 grader
Sikt: 3-4 m
Dykker: Nils Petter og Fredrik

Endelig kom varmen og godværet. Og med de herlige meldingene fra yr kom også lysten på vannkjenning, ikke det at lysten noen gang har vært borte. Grunnet elvemunninger, høyt vann og generelt mye dritt, valgte Gylta og Flyndra å ta turen til ukjent farvann, for Glyta vel og merke. Flyndra har plukket det meste av fisk i området fra barnsbein av. Med varmen kom også andre skapninger denne lørdagsmorgenen.
Den vikarierende SnorkelTaxi'n var på plass ganske nøyaktig 7.00 Flyndretid og vi var klare for vannet 08.10. Sikten så finfin ut og Storesand på Oven ligger vel skjermet for nordadrag. Vi så ikke mye til å begynne med. Det vil si, vi så mye, men ikke det vi ville se. Fisk. Etter en lang svømmetur innover mot Huseby, bestemte vi oss for å snu.

Da dukket også livet opp, vi svømte helt inne på grunna og brått stimet det med fisk rundt oss. Først fikk en flat en litt klapp på skinnet før en deilig feit ørret på godt over kilo'en fikk beholde skinnet. Så kom dukket Gylta frem og fortalte han hadde sett flere Lange ... før Flyndra rakk og tenke jaja .... smalt det i kanonen til Gylta. Opp kom han med en "Lange".
- Disse Lang'ene ligner jo neste Barracuda, lød det fra karen, før han la til at muttern sier det er finfin fisk. Er det noen vi skal høre på er det "Gylte-mutter'n". Den glade dansken spiser Sjøtunge som Sushi og mener som de fleste andre dansker at Ål er langt fra Hallingdal og heller en delikatesse når den er brent, eller røkt om du vil.

Barracuda'en til Gylta var selvfølgelig en Belone Belone, bedre kjent som makrellens fortropp, Horngjel. De som kjenner fisken skjønner at Gylta er skarpere  i avtrekkeren enn i artsbestemmelsen av fisk. Men fisk er fisk og denne var mer enn finfin. Resten av dykket ble tilbragt i stimer med fisken med de grønne bein. Herlig opplevlese krydret med en og annen flat en.

Omtrent to timer i vannet gjorde at vi måtte opp og late vannet. Sola varmet og oversteg nordadraget lett. Ingen vits å kle på seg i alle fall. Kaffen smakte herlig halvveis påkledd. Blir nok flere turer hit, og om ikke lenge kommer makrellen, den er det ingen av oss som har truffet ennå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar