torsdag 9. mai 2013

Europeisk forsikring

Sted: Munkesteinen
Dato: 8. mai
Temperatur: 8 grader
Sikt: 2-3 m
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Mens Flyndra gomlet i seg en svensk kjøttbolle, som tilfeldigvis lignet mer en dansk hakkebøf, med tysk sauerkraut til og gledet seg til å dykke, fant Gylta ut at dette var noe han ikke ville gå glipp av. Han tråkket til med  en spansk en for å ordne en fransk åpning i norsk farvann. Med Haien i storslag ble det vannkjenning på både Flyndra og Gylta tidlig en onsdags morgen.
Rapportene er mange om at torsken går grunt om dagen. Og det er visst bare å ligge i overflaten å prikke den ene tre-kilosen etter den andre. I alle fall lenger inn i Oslofjorden. Her ute hos Munken, var det ikke tegn til en eneste torsk. Dvs, om all yngelen vi så, var kommende stortorsker og de velger å bli værende her og ikke stikke til storbyen, kan det tenkes vi får tatt mange store om 5-10 år.

Dykket ved munkesteinen ble trivelig. Sikten var skuffende, men ok likevel. Vi vet egentlig ikke om den var bra eller ikke. 2-3 meter er jo ikke noe å hoppe i taket av. Tempraturen er i alle fall på vei i riktig retning og nærmer seg tosifret. 8-9 grader ble loggført og likeledes nok en plettfri tur med Sharken.

Vi håper å kunne komme oss i vannet igjen mens det er barnebursdag på søndag. Trolig en tur til Lunde på programmet. Torsk er målet. Rop ut, de som vil henge med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar