torsdag 23. mai 2013

Det gikk på rævva løs for Gylta

Sted: Lunde/Bølnes
Dato: 21. mai
Temperatur: 11 grader
Sikt: 3 m
Dykker: Nils Petter, Bjørn Erik og Fredrik

Annenhvertirsdag startet litt annerledes enn den pleier. Det ble jobb fra morgenen, men utpå ettermiddagen ble bor og kontorarbeid byttet bort mot harpun og dykkerdrakt. Sharken var klar for en tur på Kollen før regnværet skulle sette inn. Skjønt Sharken hadde spilt oss et puss, og sa høyt og tydelig O-Haha ....

Han hadde tydeligvis spist dødmannsknappen. Men SnorkelPikkene er gode til å modifisere og lage sine egne løsninger, også når det kommer til båtutstyr. En ny dødmannsknapp ble spikket i rekordfart og med Gylta på panseret, Flyndra bak rattet og Blå - Mann som girvelger i aktersepeilet bar det utover mot Kollen i rekordfart. Det var hverken platt vann eller god sikt å spore på kollen, derfor gikk turen mot Bølnes. Vel fremme ble vi møtt av en idyllisk strand, med et beitende rådyr og platt vann. En perle. I sin iver etter å komme i vannet hoppet ... eller han skulle ønske han hoppet ... Gylta ned fra dekk. Han festa halen godt på metall. En halegatt ble selvfølgelig hans bane, eller draktens bane og det var klart for dagens andre modifisering. Litt neopren ble klipt av en sokk og lagt på innsiden, vips varm og fin.


Så var det det vi kom for. Hverken modifiseringer eller rådyr. Sikten var vi skeptiske til, men det var luresikt. Mye bedre enn antatt og overaskende fin. Masse liv og det ble observert gylter, skrubber, blåstål, ål og rødspette. Den siste av det store slaget, ble håndfanget og brakt mot land, men ingen hadde lyst på rødspette til middag så vi "slapp den løs". En gylta måtte vike for kanonen til Gylta, for han ville ha fiskesuppe til middag.

Det ble i det hele tatt en stor opptur, tross ødelagt drakt og manglende torsk. Drøye to timer i vannet ga oss (Flyndra) dårlig tid på hjemveien. Den ekstra hestekreften vi har ombord i båten ble satt på og vi fløy mot fastlandet. Det artige var at Haien fint kan styres uten ratt eller dreining av motoren. Hele turen fra Bølnes og helt inn til båtplassen på Son Spa kroppsstyrt. Moro.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar