mandag 14. november 2011

Dykk 50

Sted: Krokstrand
Dato: 12. november
Vanntemp: 9 grader
Sikt: 8 meter
Dykkere: Nils Petter, Roger og Fredrik

Årets 50'ende dykk ble jubilert med knallsikt, flyndrer og pingvin. Vi møttes på Krokstrand, men det var kun den aller hardeste kjernen som møtte denne lørdagen, foruten skybert (Roger) da, som fant det for godt å trosse sofakos og SnorkelRegler og være med oss. Etter at Linda gjorde det klart at hun ville ha SnorkelPikkene dykkende uten truse under våtdrakta, har det vært en uskreven regel at så gjøres. Men Skybert blåste en lang mars i dette og stilte med herlig gjennomvåt Disneytruse (bildebevis).

Nok om trusa til Roger.

Den flotte sikten som har vært de siste dagene ser ut til å holde seg vedlike. Vi ble møtt av tre hyggelige bobledykkere fra ... et eller annet sted ... de kunne melde om flott sikt ned til omtrent 10 meter, men lite liv. Det siste kjøpte vi ikke, og fikk det bekreftet med en gang vi var under overflaten. En grei flyndre ble håndfanget og sluppet ut, flere andre ble forsøkt, men de fleste stakk med halen flagrende.

Dagens morsomste og beste opplevelse var vel da PiggPetter og jeg vaket i overflaten og plutselig ser en fisk ... med vinger ... eller var det en pingvin. Vi la på svøm etter rakkeren som brukte vingene som fremkomstmiddel, også under vann. I ettertid har vi funnet ut at det trolig var en alkekonge.

Denne kom seg unna nevene til GyltePetter ... Kjapp flatfisk.
Vi fikk den på film (legges ut i løpet av uken), men den var så kjapp at det ble en utydelig sak. Med den fine sikten bestemte vi oss for å skyte litt film og noen bilder under vann. Men GyltePetter meldte fort at kamera var fullt. Kanskje ikke så rart, når han har filmet seg selv sammenhengende i langt over 9 minutter. Det ble en stor fil og ikke var det særlig spennende å se på deler av den varme drakta til tannlegen heller .... 

Vi avsluttet dykket med en bedre pizza (ja for stort bedre pizza går det ikke an å få) på Ristorante24.

Pizza'n hos Allessandro smaker herlig. Skal vi tro sjefen sjøl har han lyst til å henge med på dykk.


Nok et herlig dykk og man skal vel ikke se bort fra at det blir flere enn 50 dykk på SnorkelGjengen i år.
Takker bobledykkerne for en hyggelig prat og et fint bilde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar