tirsdag 8. november 2011

FlyndreFantene fant ... flyndre

Sted: Krokstrand
Dato: 8. november
Vanntemp: ca 8 grader
Sikt: 7-8-9 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Til tross for innbydende invitasjon med fiskegaranti, ble det bare de aller ivrigste som møtte i flyndreakvariet på Krokstrand. Som forhånds annonsert var sikten av det herlige slaget. Til tross for lett tåke og en sol som var litt morragretten var det ingen problem å se bunn fra 7 meter. På enkelte steder ble sikten målt helt ned til 9 meter. Det er rått for øyne som er vant til å dykke i cola eller kaffe.

Og det var ikke bare sikten som var som planlagt. Flyndrene lå som perler i sanda. Eller kanskje ikke helt. De hadde gjemt seg godt og flere var så og si helt gravd ned. Like vel kom vi over minst 20 stykker. Noen ble forsøkt fanget med hendene, men de fleste smatt unna. GyltePetter kom opp med en skikkelig latsabb en gang, men alle liv ble spart til en annen anledning.

Kjempedykk og sikten er bare vanvittig bra i overflaten (ned til 10 meter). Føremeldingene gir også lyse fremtidsutsikter. Nordavind resten av uken er meldt, og ikke mange sterke kast. Sånt blir det fine forhold av. Ikke noe å lure på folkens. Til helgen stiller GyltePetter seg disponibel "At all times" og gutten lærer gjerne bort både Pigging av var og håndplukking av flyndre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar