torsdag 17. november 2011

Se torsken, se torsken ...

Sted: Kjøvangen
Dato: 17. november
Vanntemp: 8 grader
Sikt: 6 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Med dystre utsikter for helgen (bondeweekend med svirrebror og ungene) måtte det et tidlig ettermiddagsdykk til for å komme seg i vannet. Er man blitt litt over gjennomsnittet hektet og man vet at sikten er vannvittig god, er det ikke lett å holde seg bak kamera eller ved tastaturet hele tiden. Når meldigene om masse fisk i fjorden og at Torsken spiser krabber på grunna tikker inn. Ja da blir klin umulig å holde både meg og GyltePetter borte.

Nok en gang hadde NP dykkergudene på sin side. En avbestilling hjelper ikke på finansene, men den gjorde vei i vellinga for en liten tur til Kjøvangen. Med herlig frostrøyk over vannskorpa og pene 6-7-8-9 grader vi vannet, føltes det som vi var kommet til himmelen. For det er vel kaldt i himmelen? Himmel og helvete skal jo være vidt forskjellig og alle vet at det nærmest brenner der nede i dypet. -2 ute er jo en passende tempratur å labbe rundt barbeint det.

Torsken er nevnt, det er den vi ville ha i dag. Vi svømte en tur utover mot veggen vår, men det var ikke tegn til mye liv. Sikten var bra, ikke ekstremt bra, men meget bra. Det være seg på grunna og i dypet. Men liv var definitivt ikke laga. Vi tok en kjapp pow-wow og hvorfor ligger vi langt utpå her å tyner O2? Vi tok turen innover igjen og mot Son. Og jammen plutselig kom den et par kompiser svømmende. Hadde den ene på kornet, men så at den andre var større og skiftet mål. Da skvatten gitt og gjemte seg bak en stein. Dykket ned etter han, men da tok han med seg skjegget og svømte avgårde.

NP svømte videre og hadde en ny kompis på kornet. Heldigvis hadde han for kort line og Torsken landet rett i fanget mitt ;-) Den første SnorkelTorsken er tatt og til tirsdag går vi får nye og større utgaver.

Man kan vel lett oppsummere med å konstantere at man er enda mer hekta og at Torsken smakte helt herlig på middagsbordet i dag. Ovnsbakt med urter og grønnsaker og noen salte patatas til. Så får vi se om vi har lært at det kan være greit å ha med håndkle når man skal skifte etter dykket ... i minusgrader.


2 kommentarer: