tirsdag 22. november 2011

Grått, mørkt, trist og kaldt

Sted: Hulvika
Dato: 22. november
Vanntemp: 7 grader
Sikt: 4-5 meter
Dykkere: Nils Petter og Fredrik
 
Nok en gang kom annen-hver-tirsdag som kjerringa på julenissen. Men denne gangen hadde julenissen hovne mandler på mandagen. Med en glass whisky til gurgling forvandlet golfballene seg til klinkekuler og annen-hver-tirsdag så meget lysere ut.

Det var ikke uten forventninger vi entret det gode gamle partystedet Hulvika. Vannet lå strøkent og sikten var helt upåklagelig. En flyndre stakk avgårde i det vi vasset utover. Dette måtte jo bli suksess. I det vi la ansiktet i det kalde vannet ante vi uråd. Sikten var på ingen måte så god som vi forventet. Men like vel såpass som 4-5 meter. Like etter den gamle steinbrygga, så vi den første torsken. En grei kar på rundt kiloen. Han stakk på dypet og må ha sladret til alle andre. Resten av dykket var stille, grått og trist. Det siste spesielt siden julenissen ble rød på nesa. Den andre nissen, altså GyltePetter, ble nok litt skuffet da jeg vendte nesa hjemover igjen.

Som alltid kom vi ikke helt tomhendt gjennom dykket. Foruten en haug med sluker, plukket NP opp en flyndre. En syk stakkar, men han var ved godt mot og fikk svømme avgårde for å få seg en time hos fastlegen.

Kald som pokker, men desto bedre smakte kaffen og det tok ikke mer enn en times tid før vi igjen var ved godt mot og så frem mot nytt møte med det kalde ukjente. Torsken er her, det vet vi. Lykt står høyt på ønskelista, da de store gutta kommer opp på ettermiddagen for sine festmåltid i strandkanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar