lørdag 21. januar 2012

Pudderdykk

Sted: Krokstrand
Dato: 21. januar
Vanntemp: 5 grader
Sikt: 10 meter
Dykkere: Nils Petter, Rune og Roger


Til tross for at snøen lavet ned og været ikke akkurat er det vi tenker på som badevær, ble det etter litt om og men, og noen tekstmeldinger, til slutt klart at 3 SnorkelPikker var klare for dykk i dag. Siden jeg glemte Snorkelen min sist gang, og da bare var Pikk, sjekket jeg bagen opptil flere ganger for å se at den var med i dag. Kamera ble hentet hos Fredrik, han var flink gutt i dag og ble hjemme for å dykke i vaskebøtta.


Vi kom fint ned bakkene til Krokstrand, men vi var litt spente på hvordan det skulle gå når vi skulle hjem igjen. Heldigvis kom det en traktor og brøytet mens Rune skiftet (jeg og Roger hadde vært så lure å ta på oss hele drakta, ikke bare buksa). Høflige som vi er spurte vi om vi skulle flytte bilene da de stod midt på snuplassen, men brøytemannen sa det gikk helt greit, -det kommer nok ikke så mange badegjester i dag.
I det vi hadde lagt bilnøklene våre på verdens tryggeste sted, så vi noen merkelige fotspor i snøen på vei ned mot vannet. Og der nede, stod det en hittil uoppdaget art, en slags blanding av and og gorilla, eller sel? (se bilde som ble tatt før den skled ned i vannet). Det er rett og slett deilig å dykke på vinteren, sikten er helt fantastisk. Vi så hverandre klart på 9 meter, magisk!  Roger hadde med den nye lykten sin, og den så ut til å være veldig bra. (Nå må vi snart få til et kveldsdykk). Han pekte ut en flyndre på bunn som ble forsøkt hentet opp med hendene, uten hell denne gangen. Rune hadde fått med seg slynga til Fredrik, og hadde lyst på fangst i dag. Et flott eksemplar ble pekt ut, Rune dykket ned, men innstillingen på siktet var ikke helt riktig. Neste gang sitter den!


Det snødde fremdeles da vi etter en time i vannet var klare for Krokstrandmesterskap i ta-av-våtdrakt-ta-på-tørre-klær. Roger vant, selvom han hadde truse under drakta...
Nok et vanvittig flott dykk!


2 kommentarer:

  1. Grattis med dykk 50 GyltePetter ... I år blir du skummel ;-)

    SvarSlett
  2. Jubileum uten at jeg visste om det :-)
    Får se om jeg runder tot. 100 i løpet av året.

    Det er jo litt for morsomt å dykke, har aldri nok tid til det...

    SvarSlett