mandag 30. januar 2012

Vrakpant på SnorkelP

Sted: Laksa
Dato: 30. januar
Vanntemp: 3 grader
Sikt: 5-6 meter
Dykkere: Rune og Fredrik

Det kan vel ikke være noen bedre start på uken enn å ta et vrakdykk. Facebook og inside information, hadde gjort oss oppmerksom på et vrak på grunt vann utenfor tankodden på Laksa. Arkeologer og dykkere var visstnok ventet til Son om kort tid, derfor hev SnorkelHekkel og jeg på oss utstyret for å sjekke forekomsten først.



Skepsisen til sikten så langt inne i Kilen var totalt uberettiget. Det var minst 5 meter sikt, kanskje mer. Vraktet lå lett synlig og helt på grunna. Faktisk så grunt at om vi svømte rundt der virvlet vi opp så mye mudder, at det ble umulig å se så mye som en SnorkelPikk. Vi besluttet å utforske litt dypere og fant massevis med vrakpant. Vi lot det ligge, for ikke å ødelegge noe historisk. "Sjøkantareller" var det også drøssevis med, da vi dykket ned rett utfor tanken. Der var det en vegg, brat som juling og relativt dyp.


Vi kunne plukket en flyndre fra strandkanten, før vi gikk i sjøen med lot den få legge rogna si fred. Et herlig dykk og vi har mer inside info om ytterligere et vrak. Det ligger litt dypere, og er av typen metall. Neste uke holdes av til leting etter det. Vi kommer tilbake med info om opprinnelsen til dagens vrak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar