søndag 16. september 2012

Gledelig gjensyn


Sted: Hvittingbukta
Dato: 15. september
Temperatur: 16 grader
Sikt: 3 meter 
Dykkere: Nils Petter og Fredrik

Til tross for 10 dager med fantastisk sikt og mye småfisk, var det tydelig å spore gjensynsgleden. Gleden over å ha fridykkerbuddy, gleden av dårlig sikt, gleden alt det spennende under vann og ikke minst den varierte floraen og terrenget vi har å by på.
 Det ble en liten båttur ut til Hvittingbukta for å holde oss unna det værste sønnadraget. Frosken ble parkert flott under et tre som fikk oss til å føle oss i amasonas. Sikten var som nevnt ikke all verden, men på grunna var den flott. Ellers varierte det veldig. Plutselig var det 4 meter sikt, like ved siden av kanskje 1-2 meter. Nedover varierte det også veldig. Vi fant ikke noe tydelig skille, i alle fall ikke det første 10-12 meterne.


Gylter og Flyndrer, utover oss to wannnabe fisker ble observert og en ble til og med skutt. GyltePetter dykket 6-7 meter ned og la seg på lur. Han overså den første og den andre, så kom den tredje. Et prakteksemplar. Skuddet fra Rullepunen gikk tvers gjennom "kompisen", som stakk med halen på slep. På vei opp merket GyltePetter at punen satt fast og han kom ikke til overflaten. Han tviholdt i punen, men tenkte kjapt .... Jeg kan da ikke dukke under for godt for en trestokk, men han ville fortsatt ikke gi slipp i redsel for å ikke finne den igjen i grumsevannet. Et kraftig rykk og punen og pila ble med oppover, men ikke fisken.


2 kommentarer:

  1. Og en diger hummer på en liten tur ute på hylla si.

    SvarSlett
  2. Dessuten fikk jeg jo testet de nye E-finnene. De gikk som smurt. Likte de veldig godt. Skal oppdatere artikkel med både Hummer og Kanari

    SvarSlett