lørdag 11. august 2012

Morgenfugler på jakt etter fisk

Sted: Kjøvangen mot Hulvika
Dato: 11. august
Temperatur: 18 grader (målt med termometer)
Sikt: 1-2 meter
Dykker: Fredrik og Nils Petter

Lørdagen hadde knapt kommet i gang da vi igjen satte kursen mot vannet. Klokka hadde så vidt bikka 0600 da jeg, til en forandring, ble hentet av SnorkelTaxien. Vi var i tvil om vi hadde nok fisk til suppa, og blåskjell hadde vi ikke i det heletatt, nok en gang var vi faktisk helt nødt til å dykke.

Vi hadde vel strent tatt forventet bedre sikt enn den som møtte oss. Brunt vann, og grums, gjorde sitt til at flåtene våre ble flittig brukt i jakten på bedre sikt rundt neste odde. Noen steder var det nok opp mot 3 meter sikt, men stort sett var det bare brunt. Noe bedre ble det fra ca 5 meter, men det var ikke mye å se på. Lite liv rett og slett. Noen gylter og flyndrer ble spottet, de var under våre minstemål ("den ene var ikke så stor, og den andre var liten") og fikk svømme relativt uforsyrret videre. Blåskjell var det derimot mer enn nok av, vi sanket inn en drøy bøtte til suppa senere på dagen.

Litt før kl 0900 satte vi kursen hjemover etter et litt kjedelig, men allikevel herlig dykk.

Suppa ble supergod, og de unge fridykkerne fra Soon Fridykkerklubb som var med og hjalp til med skrubbing av blåskjell og salg av suppe fortjener en STOR TAKK for innstasen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar