onsdag 15. august 2012

Nyåpnet konto og innskudd

Sted: Sauholmen
Dato: 14. august
Temperatur: 19 grader
Sikt: 1,5 meter (bra, men mørkt, fra 8 meter)
Dykkere: Roger og Nils Petter
Der var et gledelig gjensyn med en SnorkelPikk som har vært tørrlagt over lengre tid. Roger var mer enn klar for et dykk etter en seiltur der han hadde vært så nært, men akk så fjernt fra vannet. Etter en bonustur hjem igjen etter finnene mine, var jeg også klar. En tur til Sauholmen stod på plakaten denne gangen.

Vi skifta utenfor hotellet, og Roger fant det tryggest å beholde trusa på under drakta. Vi brukte flåtene og svømte på de over til Sauholmen. Flåtene er virkelig supre! Lett å svømme med overkroppen over vann, og god oversikt med det som skjer (båter) rundt oss. Vi er nok også hakket mer synlige.I tillegg til at det er veldig greit med plass til å legge kamera, harpuner, fisk etc.

Undersikten var derimot av det dårlige slaget, men det tok allikevel ikke lang tid før Roger åpnet fiskekontoen. En fin-fin gylte ble hentet opp fra det mørke dypet. I dag måtte vi under 8 meter før vi kunne se noe særlig, men da begynte det også å bli ganske mørkt. Veggen på hotellsiden av Sauholmen er som nevnt tidligere veldig flott. Det kan beskrives som en slags skrekkblandet fryd å sveve langsetter hyller der det bare er klart, men mørkt, vann og en usynlig bunn ganske langt nedenfor...Vi tok turen hele veien rundt Sauholmen, med mange neddykk. Flere flate kompiser og Gylter ble observert, men for sent til å treffe med harpunene. Roger kom over en svær gylte på "utsiden" av Sauholmen som stakk avgårde i en enda tettere sky av grums i det allerede ganske grumsete vannet.

Nok en gang et herlig dykk i dårlig sikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar